Wie ben ik?

In 1965 werd ik geboren en noemden mijn ouders me Sandrina Galland maar mijn roepnaam werd al snel “Sandra”.

Na mijn studies ging ik aan de slag als projectsecretaresse op een ingenieurskantoor. En van toen af kon je me vinden of diverse locaties in petro-chemische bedrijven midden op de werf. Ik deed dit werk steeds met hart en ziel.

Na enkel jaren beviel ik van ons eerste kindje en wijdde ik mij aan een nieuwe taak: ik werd full-time mama omdat ik voor geen geld ter wereld deze eerste jaren van ons dochtertje wou missen. Na net geen twee jaar kwam er nog een zoontje bij en had ik dus mijn handen vol met mijn kroost. Toen beiden kinderen oud genoeg waren om al eens eventjes zonder mama te kunnen nam ik mijn professionele leven terug op. Ik startte vanaf toen als full-time zelfstandige werfsecretaresse en bezocht in die hoedanigheid wederom verschillende petro-chemische bedrijven. Nog steeds deed ik mijn werk met evenveel passie. Ondertussen had ik ook samen met mijn man een eigen snackbar opgericht waarvoor ik de boekhouding en de personeelszaken bleef afhandelen. En uiteraard waren er ook de kinderen nog die op die leeftijd nog veel aandacht nodig hadden. Moet ik u vertellen dat ik een rijk gevuld leven leidde?

Ziekte

In het jaar 2000 begon ik te sukkelen met mijn gezondheid. Ik voelde mij hoe langer hoe meer uitgeput worden en kon sommige dagen echt niet meer vooruit. Bovendien begon ik enorme hartritmestoornissen te krijgen. Ik sukkelde nog een tijdje verder en werd van de ene dokter naar de andere verwezen maar niemand kon mij echt helpen. Omdat niemand vond wat er echt met mij scheelde werd dit gemakkelijkheidshalve maar afgedaan als een psychisch probleem (ik zou wel te veel hooi op mijn vork genomen hebben en overspannen zijn). Tot er een moment kwam dat ik met spoed opgenomen werd op de intensive care unit omdat mijn hartritmestoornissen echt uit de hand liepen. Na drie weken opname werd ik met een boel medicijnen terug huiswaarts gestuurd. Dankzij deze medicijnen bleef mijn hartslag stabiel maar ik verkeerde nog steeds in een toestand van uiterste vermoeidheid die maar niet wou overgaan. Op mijn zoektocht naar herstel kwam ik o.a. terecht bij heel wat alternatieve hulpverleners waaronder jammer genoeg ook heel wat eigenaardige figuren, die mij ook geen herstel boden.  (Meer over mijn ziekteverloop, vindt u op mijn Blog: “CVS-tussen de 2 oren of toch niet“.)

Ommekeer

Uiteindelijk kwam ik terecht bij een endocrinoloog die na een reeks testen de juiste diagnose stelde en mij daar ook adequaat voor behandelde. Dankzij een team van 4 mensen kwam ik er bovenop nml. : mijn endocrinoloog die me de juiste medicatie voorschreef en de hartmedicatie naar de vuilnisbak verwees, mijn huisarts-homeopaat die altijd voor me klaar stond op gelijk welk moment van de dag, mijn kinesiste op het revalidatiecentrum die me terug leerde om mijn spieren te gebruiken nadat ik 2 jaar niets meer gedaan had dan slapen en last but not least een fantastische therapeut/acupuncturist die me terug in mezelf liet geloven.

Door alles wat ik mee gemaakt had en door de combinatie van deze vier mensen, die ik allemaal nodig had, ben ik wel gaan beseffen dat de mens 1 geheel is. Lichaam en geest moeten beiden behandeld worden wil er werkelijk sprake zijn van herstel.

Ik begon op eigen initiatief cursussen te volgen. Eerst voetreflexologie, dan bachbloesems, dan aromatherapie en uiteindelijk oorkaarsen. Meer en meer besefte ik de kracht van deze therapieën om mezelf gezond te houden en ook mijn kinderen op deze manier te ondersteunen.

Toen ik alle losse cursussen gevolgd had die ik interessant vond, groeide mijn verlangen om hiermee nog verder door te gaan.Ik stootte tijdens deze periode op een opleiding van de EANG tot gezondheidstherapeut. Deze 4-jaarse opleiding werd gegeven op 20 km van mij thuis. Na even geprobeerd te hebben of ik dat eind al wel kon rijden (want zelfs autorijden vergde enorm veel van mijn krachten) besloot ik mij in te schrijven. Wat in het begin enkel tot bedoeling had om mezelf en mijn gezin verder te helpen is uitgegroeid tot een passie om ook anderen te helpen hun eigen leven gezonder te houden. Na vier jaar (die trouwens voorbij vlogen) voelde ik mij zowel fysiek als mentaal sterk genoeg om mijn kennis die ik opgedaan heb vanuit mijn opleiding gekoppeld aan mijn eigen ervaring met chronische vermoeidheid door te geven aan andere mensen die hier allicht ook baat bij zullen hebben.

Aansluitend volgde ik nog de opleiding tot herborist zodat ik voortaan nog beter de kracht en pracht van de natuur kon laten werken voor ons menselijk lichaam.

Praktijk

Sinds 2010 help ik mensen in mijn eigen natuurgeneeskundige praktijk “Adosa” en ook op onze gezondheidsweken en gezondheidsweekends een eindje op weg naar een gezondere levensstijl. Ik kan hierbij rekenen op de steun van klassiek geschoolde artsen.  Door mijn werkzaamheden in een praktijk van een klassiek geschoolde endocrinoloog deed ik ook op dit vlak heel wat ervaring op.  Door mijn persoonlijke ervaringen met mijn eigen ziek zijn bezit ik nu de grote troef dat ik veel beter kan luisteren en mij veel beter kan inleven in iemand anders zijn persoonlijke situatie. Daarom dat ik ook altijd zeg dat ik een ellendige periode achter de rug heb die ik liever niet meer meemaak maar dat ik ergens ook wel dankbaar ben omdat ik het meegemaakt heb, ik heb er veel uit geleerd. Dankzij deze ervaringen ben ik een ander en in mijn ogen ook een beter mens geworden. Bovendien heeft de oppervlakkigheid van vroeger plaatsgemaakt voor een veel dieper en intens genieten van het leven. 

Daardoor bezit ik nu een groot empatische vermogen zonder daarbij mijn professionalisme uit het oog te verliezen.

Of, hoe elke medaille ook een keerzijde heeft.

Mensen helpen hun eigen natuurlijke kracht terug te vinden (want iedereen draagt die zelfherstellende kracht in zich) is dan ook steeds mijn doel bij alles wat ik aanbied.

Ik werk hiervoor samen met enkele steengoede artsen die allemaal al hun sporen verdiend hebben op hun vakgebied.

Reguliere praktijk

Op geregelde basis spring ik bij op de praktijk van een erkend endocrinoloog, gespecialiseerd in chronische vermoeidheidsklachten.
Ik bespreek daar de stoelgangsonderzoeken en voedselintolerantietesten met de patiënten en help ze op weg om hun darmen terug gezond te krijgen. Ook geef ik de patiënten meer info over o.a. de HPA-as en het ontstaan van auto-immuunziekten waaronder Lupus.

Doula

Mijn interesse in het doula-schap groeide vanuit mijn grote liefde voor mijn medemens en het besef van het wonder dat elk klein mensje toch telkens weer is.  Mijn praktijknaam “Adosa” betekent onbaatzuchtige serviceverlening.  Het is de wens voor het geluk en welzijn van alle levende wezens zonder ook maar één uitzondering. En dat is dan ook steeds mijn doelstelling.  Vanuit mijn opleiding tot gezondheidstherapeut ben ik ervan overtuigd dat elke vrouw een enorme oerkracht in zich bezit om mits de juiste begeleiding op een natuurlijke manier haar babietje ter wereld te brengen.  Na een extra opleiding studeerde ik dan tevens af als doula.

EANG / CVA

Sinds meer dan 10 jaar begeleid ik tevens, in opdracht van de Europese Academie voor Natuurgeneeskunde, de studenten “gezondheidstherapeut” bij het uitvoeren van hun stageopdrachten.  Ook doceer ik de lessen “Natuurgeneeskunde”, “Biorelaxatie” en “Kruidenkennis” aan de campus Antwerpen i.o.v. de EANG en tevens de lessen “Bachbloementherapie” in Antwerpen i.o.v. het Centrum voor avondonderwijs.

VZW Care for us

Sinds 2014 ben ik tevens bezielster en voorzitter van de vzw Care for us, de vzw die chronisch zieken in financiële moeilijkheden een eindje op weg helpt naar een betere levenskwaliteit.

Meer info via www.careforus.be