Sapkuur aan de Belgische kust

Gepland voorjaar van 2024

Wat kan er bereikt worden met een sapkuur?

Energiek en fit:
Één van de meest opvallende resultaten van een sapkuur is dat men zich fitter voelt en men meer energie heeft. 

Grondige reiniging van het lichaam:
Met behulp van een sapkuur kan de uitscheiding van opgehoopte afvalstoffen bevorderd worden. Het hele lichaam wordt grondig gereinigd. Een sapkuur heeft met name een positieve invloed op de lever, de nieren, de huid en de darmen. 

Verbeterde darmwerking en darmflora:
Door een sapkuur worden de darmflora en de darmwerking verbeterd. Bovendien worden de spijsverteringsorganen van het spijsverteringskanaal ontlast. 

Bevordering van stofwisseling en verhoging van weerstand:
Een sapkuur zorgt ervoor, dat de stofwisseling van het hele lichaam aangewakkerd wordt. Door de uitscheiding van belastende afvalstoffen, is het lichaam opnieuw beter in staat om optimaal te functioneren. Ook de algemene weerstand van het lichaam wordt verhoogd. 

Afslanken: 
Een sapkuur kan ook gebruikt worden om af te slanken. Bij een sapkuur leeft het lichaam noodgedwongen op de opgeslagen reserves en gaat het afvallen erg snel. Waak er echter wel over dat u na de sapkuur niet opnieuw onmiddellijk ‘gewoon’ gaat eten. Het lichaam blijft hooguit zes weken minder energie verbruiken. Het is aanbevolen een sapkuur niet zonder begeleiding te starten. 

Lichaam en geest:
Behalve lichamelijke afvalstoffen is een sapkuur ook gericht op het reinigen van de psychische ‘gifstoffen’, zoals boosheid, woede, haat, verdriet, jaloezie, intolerantie en rouw. Dit is minder zweverig dan het in eerste instantie klinkt. Onze gemoedstoestand heeft namelijk invloed op de conditie van ons lichaam. Emoties zetten zich vast op onze organen en verhogen zo slijtage. Denk maar eens aan spreekwoorden als ‘Iets op je lever hebben’ of ‘Je gal spuwen’…. Een teveel aan opgeslagen afvalstoffen kan dus ook psychische klachten veroorzaken. 

Allergie:
Een sapkuur heeft een bijzonder goede inwerking op allergieën; niet alleen zullen de symptomen vrij snel verdwijnen, maar ook de allergische reactie. Daar allergie nog een duistere kwaal is, waarvan men wel het mechanisme maar niet de juiste oorzaak kent, is het moeilijk na te gaan waar precies de genezende eigenschappen verborgen zitten, maar die liggen waarschijnlijk in de reinigende werking. 

Kortom : 
• Eén van de meest opvallende resultaten van een sapkuur, is dat men zich reeds tijdens de kuur, maar vooral ook erna fitter voelt en meer energie heeft. 
• Het lichaam wordt gereinigd van opgestapelde afvalstoffen, en dit komt zowel ons fysieke als emotionele welzijn ten goede.
• Uiteraard is een sapkuur ook de ideale aanzet voor een afslankingskuur

Waaraan kan u zich verwachten?

• 7 overnachtingen op basis van een 1 of 2-persoonskamer
• alle sapjes, water en thee 
• een persoonlijke gesprek met uw therapeut + begeleiding afgestemd op uw behoeften 
(o.a. voedingsadviezen, Bachbloesems, Aromatherapie, Fytotherapie)
• een persoonlijke behandeling van ong. 1 uur te kiezen, in samenspraak met uw therapeut, uit:
* relaxatiemassage
* dieptemassage
* voetreflexbehandeling
• 2 x relaxatiesessie in groep
• 1 x oorkaarsensessie in groep
• 3 x beweeg-je-wakker sessie in groep
• allerlei andere groepsactiviteiten zoals bv. wandelingen in de natuur, dans, voordrachten, kleimasker, creatieve bezigheden, enz.

Locatie :

We trekken voor deze sapkuur naar de Belgische kust. Locatie wordt bepaald aan de hand van het aantal deelnemers.

Vraag volledig vrijblijvend onze brochure aan via info@adosa.