Gezondheidsweek te Lodève (Zuid-Frankijk)

Volgende data nog te voorzien

Dit is een fantastische all-in week op onze vaste stek sinds jaren in het Zuiden van Frankrijk. Bekijk gerust het filmpje van onze eerste week in 2012 om enkele sfeerbeelden op te snuiven.

U wordt tijdens deze ganse week met raad en daad bijgestaan door bekwame gezondheidstherapeuten, die al hun kunnen zullen aanwenden om u te helpen uw lichamelijk en geestelijk evenwicht terug te vinden in deze stresserende tijden.

U zal kunnen genieten van gezonde ontspanning door o.a. biorelaxatie, privé-massages, voetpakking, honingmasker, oorkaarsen, enz. Maar ook al uw kleine en grotere kwaaltjes zullen tijdens deze week voldoende aandacht krijgen d.m.v. 1 op 1 natuurgeneeskundige consulten. Een persoonlijke, op maat afgestemde, behandeling vinden wij als gezondheidstherapeuten nl. van het grootste belang. Desgewenst stellen we voor u dan ook op maat een kruidenthee, bachbloemenmengeling, etherische olie en/of fytotherapeutisch receptuur op, zodat u ook thuis verder kan werken aan het verkrijgen van een betere gezondheid. 

Tijdens deze week kan u genieten van verse, gezonde voeding, in de juiste voedselcombinaties en volgens het goede zuur/base evenwicht, zodat uw spijsvertering optimaal kan functioneren.
De maaltijden worden met zorg bereid door ons eigen team. Niet alleen gezond, maar ook heel lekker en afwisselend. 
We reiken u tijdens deze week ook heel wat tips aan, zodat u dit gemakkelijk thuis verder kan toepassen. 
U zal merken dat het uw gezondheid en algeheel welbevinden ten goede komt. 

Uiteraard combineren we dit met enkele mooie uitstappen in de prachtige omgeving.

Kortom : na deze week gaat u volledig uitgerust en als herboren terug huiswaarts, met vernieuwde energie en een pak kennis over natuurlijke gezondheidszorg. 

Verblijf:

Het domein ligt in het hartje van de Hérault, regio Occitanie, tussen het plateau van Larzac en de Middellandse Zee, op 10 min. van het meer van Salagou en op 5 min. van het historische stadje Lodève . Een rustig gelegen, kleinschalig en sfeervol vakantiepark, temidden van een ongerepte natuur.

De huizen zijn rustig gelegen, bestaande uit vele terrassen en natuurstenen muurtjes, waardoor elk huis z’n eigen charme heeft. Ieder huis is omringd door een mooie tuin en heeft een ruim terras waar u van een prachtig uitzicht kunt genieten. Het park ligt 2 km van het centrum van Lodève en biedt een adembenemend uitzicht op het stadje en de vallei.
De accommodaties zijn modern en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. U verblijft er in ruime 2- of 3-persoonskamers en kunt indien gewenst het gezelschap van andere gasten opzoeken bij de petanquebaan of het zwembad. 1-persoonskamer is mogelijk op aanvraag.

Wanneer u rust, zon en ontspanning zoekt, indien u op ontdekking wilt naar bijzondere geologische en culturele bezienswaardigheden, indien u liefhebber bent van wandelen of wel heerlijke biologische wijnen, kaas en olijven wilt proeven… dan zal deze plek u aangenaam verrassen!

Het nabijgelegen stadje Lodève, een historisch en cultureel kunstenaarsstadje, is gelegen in het hartje van de Languedoc, in de vallei van de Hérault tussen de laatste heuvels voor het laagland van de Middellandse zee, te midden van een grandioos natuurgebied.
De Hérault, met zijn authentieke Franse sfeer, is het voornaamste departement van de Languedoc en een van de meest attractieve departementen van Frankrijk. Een gebied met een ongelooflijke diversiteit aan landschappen, een concentratie van reliëfs, natuurlijke rijkdommen en buitengewone bezienswaardigheden.
De Languedoc-Roussillon herbergt nog vele sporen van een rijk en woelig verleden. Overal zijn nog overblijfselen van Romeinen, Katharen en Tempeliers te bewonderen. 
De Languedoc-Roussillon is sinds de oudheid het grootste wijnbouwgebied ter wereld. De wijngaarden liggen zowel in de laagvlaktes van de middellandse zee, tegen de berghellingen en op de heuvels.
Op nog geen 15 minuten afstand van Lodève ligt één van de mooiste meren van Zuid-Frankrijk, het Lac du Salagou waar de rode kleur van de rotsen een fraai contrast geeft met het diepblauwe water. Het meer is 750 ha groot en watersportliefhebbers kunnen er hun hart ophalen.

Inbegrepen uitstappen in groep (deelname niet verplicht)

Cirque de Navacelles

Gelegen rondom het kleine dorp Navacelles in het departement Gard en Herault en nabij Saint Maurice de Navacelles, vormt de Cirque de Navacelles (keteldal van Navacelles) een geologisch spektakel, uniek in Europa. 
Onderin het steilwandige erosiedal, 325 meter lager dan het kalksteenplateau, valt het riviertje “La Vis” via watervallen naar beneden bij het dorpje Navacelles. Het dorpje steunt op de rotsen en de gecultiveerde velden omringen een klein kalkreliëf.
Het geheel bestaat uit enorme hellingen bedekt met rotsen die een groot amfitheater vormen. 
Het is hier heerlijk vertoeven op een warme zomerdag. De durvers onder ons kunnen een duik nemen in het ijskoude water.

Saint Guilhem Le Désert

St.Guilhem ligt in een prachtige omgeving, in een rotskloof die naar de Gorges de l’Hérault loopt. Dit dorp ontstaan bij de samenloop van de Verdus en de Hérault, werd rond een abdij opgericht in 804 door St. Guilhem, om een stukje van het Kruis aangeboden door Karel de Grote te bewaren.

Vandaag de dag kan van de oude abdij enkel nog de prachtige kerk uit de 11de eeuw bezichtigd worden. St. Guilhem is een etappeplaats op de weg naar Compostella en staat op de lijst van mooiste dorpjes van Frankrijk. 

In het dorp staat een schitterende 11e eeuwse romaanse abdijkerk. Er zijn smalle straatjes, alleen te voet te bereiken, met leuke winkeltjes.

Het is heerlijk toeven op een van de terrasjes op het plein voor de kerk, onder een eeuwenoude boom, die alleen maar door meerdere mensen tegelijk kan worden omarmd. 

Onderweg naar het dorp maken we zeker een stop bij Pont du diable.

Lac du Salagou

Het meer Lac du Salagou ligt op 140 m hoogte tussen Lodève en Montpellier, even ten noordwesten van Clermont L’Herault.

Lac du Salagou is een groot stuwmeer met een rode rotsachtige bodem als lava. De noord- en de oostzijde van het meer zijn het drukst. Aan de oostzijde is een strand met een paviljoen. Aan de zuidkant staan bomen, daar is het goed toeven in de schaduw.

Aan het meer liggen de Plaatsen Clermont-l’Hérault (in het oosten), Liausson(in het zuiden), Octon (in het westen) en Celles (in het noorden).

Voor surfers en zeilers is het een goede plek om te zeilen of the surfen. Aan de zuidzijde van het meer steekt regelmatig een vrij sterke wind op. Het water van het meer is helder, zicht tot 10 meter, en in de zomermaanden lekker warm.

Tussen Octon en Liausson ligt een schiereiland met enkele parkeerplaatsen. Vanaf deze plaats lopen enkele wandelpaden die zich helemaal om het schiereiland kronkelen. Vanaf deze paden kunt u de kustlijn goed zien en op deze manier kunt u een aantal zeer beschut gelegen baaien ontdekken waar u geheel ongestoord kunt zonnebaden.

Clermont-L-‘Herault

We snuiven de “couleur locale” op op de plaatselijke markt in Clermont-L-‘Hérault.


We springen even binnen in de Huilerie / Confiserie waar we een ruim assortiment aan olijfolie en aanverwante producten kunnen aankopen.


 En we plannen een bezoek aan de Mielerie, waar we dan weer alle producten die onze bijtjes produceren kunnen aanschaffen.

Lijkt deze week je wel iets? Vraag vrijblijvend onze brochure aan via info@adosa.be