Ontbijt :
Warme appel- en perencompote met rozijntjes
Voor 4 personen
- 4 appelen
- 2 peren
- 100 gram rozijnen
- kaneel
- kokosbloesemsuiker (optioneel, een klein beetje)
Werkwijze
- Week de rozijnen.
- Schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Stoof de appeltjes en peren tot moes .
- Voeg ook de rozijnen toe.
- Voeg kaneel en kokosbloesemsuiker naar smaak toe.
Lunch :
Ovenstoofpot van wortelgroenten
Voor 4 personen
- 500 gr zoete aardappelen
- 250 gr wortelen
- 250 gr pastinaak
- 250 gr rapen
- 250 gr aardperen
- 250 gr koolrabi
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes look
- olijfolie
- zeezout
- zwarte peper
- currypasta of poeder (of maak zelf de Zuid-Afrikaanse currypasta, recept op aanvraag)
- kokosroom
Werkwijze
- Verwarm de oven op 220°
- Schil of schraap de groenten, afhankelijk van de groenten
- Snij de groenten en de zoete aardappelen in gelijke stukken (alles even groot)
- Snij de sjalotjes in 4 stukken
- Versnipper of pers de look
- Doe de groenten en de zoete aardappelen in een ingevette ovenschaal
- Overgiet het met de kokosroom
- Kruiden naar smaak
- Kook het 40 min in de oven
Diner :
Pompoensoep
Voor 4 personen
- verse pompoen (of diepvries)
- 200 gram prei
- 2 liter bouillon
- 1 bosje peterselie
- tijm
- laurierblaadjes
- zout / peper
Werkwijze
- Stoof de pompoen en prei in olijfolie
- Voeg 2 liter bouillon toe en laat koken met de laurier en tijm
- Haal de laurierblaadjes en tijm er uit en mix de soep
- Hak de peterselie fijn en doe deze op het laatste in de soep
Exotische veldsla met zoete aardappel
Voor 4 personen
- 400 gram veldsla
- 2 appelen
- 1 zoete aardappel
Voor de dressing
- 100 ml sojayoghurt
- 2 tl citroensap
- 1 appel
- 40 ml sojamelk
- 1 mespuntje chilipoeder
- zout
- zwarte peper
Werkwijze
- Was de veldsla en dep hem droog.
- Snijd de appel in blokjes.
- Schil de zoete aardappelen en rasp ze.
- Rasp de appel.
- Meng eerst de yoghurt met de melk, voeg dan de geraspte appel en citroensap toe. Breng de dressing op smaak met chilipoeder, zout en peper.
- Doe de veldsla met de appelen en zoete aardappelen in een kom, of verdeel ze over glaasjes.
- Druppel er een deel van de dressing overheen en geef de rest van de dressing er apart bij.
Belangrijk!
-> Eet GEEN granen, vlees, vis, kip, dierlijke melkproducten, geraffineerde suikers
Drink naar believen :
- Zuiver water
- Citroenwater (eventueel gezoet met een klein beetje ahornsiroop)
- Gemberthee (spijsvertering bevorderend)
- Brandnetelthee (bloedzuiverend)
- Moerasspireathee (ondersteuning van de nieren)
- Paardenbloemthee (ondersteuning van de lever)
-> Drink GEEN koffie, zwarte thee, dierlijke melk, gezoete fruitsappen of frisdranken!