Doula

De meeste vrouwen in België bevallen in een ziekenhuis. In de meeste gevallen moeten de aanstaande mama’s de aandacht van één vroedvrouw delen, omdat er verschillende barenden tegelijk op de afdeling aanwezig zijn. En in dat geval is de aanwezigheid van een doula zeker gewenst.

De doula is een hiervoor speciaal opgeleide vrouw die de barende emotioneel en fysiek kan steunen bij arbeid en bevalling. De doula vervangt geen medisch personeel (gynaecoloog, vroedvrouw), maar is een welgekomen aanvulling.

Als natuurgeneeskundige ben ik er van overtuigd dat iedere vrouw een enorme oerkracht in haar heeft, om op een zo natuurlijk mogelijke manier haar baby’tje ter wereld te brengen. Ik integreer mijn ervaring als natuurgeneeskundige dan ook graag in mijn doula-activiteiten.

Vanuit mijn grote liefde en bewondering voor elke nieuw leven, is het voor mij telkens weer een grote eer om mama’s te mogen ondersteunen om op een zo comfortabel mogelijke manier hun kleine wondertje welkom te heten.

Wat doet een Doula

Als doula kom ik naar jou toe vanaf het moment dat de arbeid goed op gang is en jij, als aanstaande mama dit nodig acht.
Ik pas verschillende methodes toe om jou door de moeilijke uurtjes van arbeid en bevalling  te loodsen.  Samen puffen, je rug masseren, je in bad helpen, op maat van zachte muziek over de birthball rollen, het gebruik van etherische olieën, ademhalingstechnieken, een warmwaterkruik gebruiken, …..

De aanwezigheid van een vertrouwenspersoon heeft een geruststellend effect op jou, als barende waardoor de arbeid vlotter verloopt en er minder snel naar hulpmiddelen wordt gegrepen. Ook voor je partner kan de aanwezigheid van een vertrouwenspersoon een grote steun betekenen.  Veel aanstaande vaders willen hun vrouw op dit moment zo goed mogelijk bijstaan maar weten niet hoe of geraken door de intense overweldigende emoties de draad een beetje kwijt.

Als doula betrek ik ook de partner bij het hele proces van arbeid en bevalling zodat jullie samen dit unieke moment kunnen beleven.  Op de soms moeilijke momenten kan je partner zich een even laten gaat zonder dat jij als bevallende vrouw hieronder lijdt

Als doula ben ik niet aan shift-uren gebonden. Ik blijf bij jullie in de arbeids- en verloskamer tot jullie kindje geboren is, hoe lang dit ook duurt! En neem pas afscheid als jullie daar als nieuw gezinnetje aan toe zijn.

Het stemt me telkens weer gelukkig dit ik door mijn doula-werk mijn steentje kan bijdragen aan het verwelkomen van weer een uniek, klein mensje met fantastische capaciteiten.

Tarieven

Er wordt gewerkt aan een vast tarief van € 699 voor het hele doula-begeleidingstraject. Sommige mutualiteiten betalen tot 300 euro terug voor dit traject.

Hierbij inbegrepen zijn:

* gratis kennismakingsgesprek

* twee voorbereidingsgesprekken op de praktijk

* ongelimiteerd e-mail en telefonisch contact

* 24u/24u oproepbaarheid vanaf 3 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum

* continue begeleiding tijdens arbeid en bevalling

* nabespreking.

Niemand denkt er  jouw gedachten.

Niemand heeft precies jouw aard.

Niemand droomt gelijke dromen.

Jij bent uniek, dus heel veel waard.

Voor meer info neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@adosa.be of via het contactformulier