Rauwe bosvruchtentaart

Voor de bodem (wordt een grote bakvorm met bakpapier)

  • 50 gram amandelen
  • 100 gr ontpitte dadels

Voor de vulling

  • 100 kg cashewnoten (paar uur geweekt)
  • 100 gram honing
  • 100 gram kokosroom
  • 1 citroen, je gebruikt de rasp en het sap!
  • 1 tl vanille extract
  • 600 gr bosvruchten (of andere vruchten, diepvries)

Versiering

  • 1 bakje verse frambozen of bramen

Werkwijze

  1. Hak in de keukenmachine eerst de amandelen en voeg de dadels toe
  2. Bedek de bodem van de bakplaat met bakpapier en invetten met kokosolie.  De bodem met de dadel/amandelmengsel bedekken. Als het teveel kleeft, maak je handen dan nat met water, dan kun je het makkelijk verspreiden.
  3. Spoel de cashewnoten af en hak ze fijn.
  4. Voeg de honing, kokosolie, rasp & sap van citroen en vanille toe, meng dit tot één geheel.
  5. Verdeel dit mengsel in 2 gelijke delen
  6. Voeg 600 gr vruchten toe bij 1 helft en meng dit.
  7. Doe een laagje cashewmengsel in de vorm en daarna het vruchtenmengsel
  8. Versier met enkele verse frambozen of bramen .
  9. Zet de taartjes even in de vriezer om te laten opstijven

Met dank aan mijn collega Ingrid De Coninck voor het lekkere recept.