Voor de bodem (wordt een grote bakvorm met bakpapier)
- 50 gram amandelen
- 100 gr ontpitte dadels
Voor de vulling
- 100 kg cashewnoten (paar uur geweekt)
- 100 gram honing
- 100 gram kokosroom
- 1 citroen, je gebruikt de rasp en het sap!
- 1 tl vanille extract
- 600 gr bosvruchten (of andere vruchten, diepvries)
Versiering
- 1 bakje verse frambozen of bramen
Werkwijze
- Hak in de keukenmachine eerst de amandelen en voeg de dadels toe
- Bedek de bodem van de bakplaat met bakpapier en invetten met kokosolie. De bodem met de dadel/amandelmengsel bedekken. Als het teveel kleeft, maak je handen dan nat met water, dan kun je het makkelijk verspreiden.
- Spoel de cashewnoten af en hak ze fijn.
- Voeg de honing, kokosolie, rasp & sap van citroen en vanille toe, meng dit tot één geheel.
- Verdeel dit mengsel in 2 gelijke delen
- Voeg 600 gr vruchten toe bij 1 helft en meng dit.
- Doe een laagje cashewmengsel in de vorm en daarna het vruchtenmengsel
- Versier met enkele verse frambozen of bramen .
- Zet de taartjes even in de vriezer om te laten opstijven
Met dank aan mijn collega Ingrid De Coninck voor het lekkere recept.