voor 2 personen
- ½ bloemkool
- 1 venkelknol
- 2 aardappels
- 1 teen knoflook
- enkele groene olijven
- olijfolie
- 1 tl gemalen witte peper
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- zout
- 2 el gehakte platte peterselie
- 2 el gehakte korianderblaadjes
Werkwijze
Was en snij alle groenten in stukjes. Leg de groenten op de bodem van een tajine in de volgorde van de ingrediëntenlijst. Voeg de olijven en knoflook toe. Meng de specerijen met de olijfolie en toer er wat warm water door. Giet dit over de groenten. Voeg zout naar smaak toe plus de gehakte peterselie en koriander. Doe het deksel op de pan, breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk en laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.