Chocoladetaart met rode bieten
Voor 4 personen
- 100 gram pure chocolade, grof gehakt
- 2 bio eieren
- 150 gram gepelde, gekookte rode bieten, gepureerd
- 2 el ongezoete appelmoes
- 1/2 el donkere agavesiroop
- 1/2 el fijngemalen lijnzaadjes
- 1/2 el ongezoete cacaopoeder
- 1/2 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder
- 1/2 tl vanille
- snuifje zeezout of roze himalayazout
- 100 gram gram amandelmeel
- 2 el kokosolie, gesmolten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg bakpapier in de ovenschaal
- Smelt de chocolade au bain marie of in een schaaltje in de opwarmende oven.
- Klop de eieren los en roer de bietenpuree erdoor.
- Voeg de appelmoes, agavesiroop, lijnzaad, cacaopoeder, bakpoeder, vanille en zout toe en meng tot een glad geheel.
- Roer het amandelmeel, gesmolten kokosvet en als laatste de gesmolten chocolade erdoor.
- Roer heel goed door.
- Giet de mix in de ovenschaal en bak de taart in 35 min gaar.
- Controleer op gaarheid.
- Laat de taart in de vorm afkoelen en haal daarna uit de vorm.