Weggevertje april

Chocoladetaart met rode bieten

Voor 4 personen

  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 2 bio eieren
  • 150 gram gepelde, gekookte rode bieten, gepureerd
  • 2 el ongezoete appelmoes
  • 1/2 el donkere agavesiroop
  • 1/2 el fijngemalen lijnzaadjes
  • 1/2 el ongezoete cacaopoeder
  • 1/2 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder
  • 1/2 tl vanille
  • snuifje zeezout of roze himalayazout
  • 100 gram gram amandelmeel
  • 2 el kokosolie, gesmolten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg bakpapier in de ovenschaal
  3. Smelt de chocolade au bain marie of in een schaaltje in de opwarmende oven.
  4. Klop de eieren los en roer de bietenpuree erdoor.
  5. Voeg de appelmoes, agavesiroop, lijnzaad, cacaopoeder, bakpoeder, vanille en zout toe en meng tot een glad geheel.
  6. Roer het amandelmeel, gesmolten kokosvet en als laatste de gesmolten chocolade erdoor.
  7. Roer heel goed door.
  8. Giet de mix in de ovenschaal en bak de taart in 35 min gaar.
  9. Controleer op gaarheid.
  10. Laat de taart in de vorm afkoelen en haal daarna uit de vorm.