Oorkaarsen

De oorkaarstherapie is een oeroude warmteremedie waarbij de patiënt meerdere heilzame effecten ervaart en/of ondergaat. 

De therapie kent de laatste 20 jaar een heropleving en heeft zijn plaats verworven in de wereld van de complementaire geneeswijzen.

Het principe van het gebruik van oorkaarsen is van oudsher toegepast in verschillende culturen. Zowel bij de steppevolkeren van Siberië en Mongolië, in Azië als bij de indianen van Zuid- en Noord Amerika.

Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen.

Door toedoen van de Hopi-indianen kwam dit gebruik weer naar Europa.

De oorkaars is een holle cilinder uit zuivere katoen doordrenkt met bijenwas, fijngestampte medicinale kruiden waaronder salie, Johanneskruid , kamille + etherische oliën. Men gebruikt enkel de beste grondstoffen voor het maken van de oorkaarsen. De katoenproductie is aan de strengste normen onderworpen. Er worden geen verdelgingsmiddelen gebruikt op de velden en tijdens de verwerking worden geen chemische behandelingen toegelaten. Onnatuurlijke producten zoals paraffine worden uit de productie geweerd.

De vervaardiging van de Hopi- oorkaars gebeurt voor het overgrote deel manueel en is aan de strengste kwaliteitsnormen onderworpen. Het oude, authentieke recept van de Hopi vormt de basis van de productie, maar de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen worden in acht genomen.

De oorkaarstherapie kan o.a. toegepast worden voor talrijke problemen van hoofd en hals, zoals verstopte of lopende neus, oorklachten, hoofdpijn, migraine, sinusitis, oorsuizingen, voorkomen van oorontstekingen, enz.

Het zachte, warme geruis van de oorkaars zorgt voor een sterk ontspannende werking. Een uitstekende manier om rustig te worden. Deze therapie is dan ook een dankbaar hulpmiddel bij de behandeling van o.a. hyperactiviteit, slaapstoornissen, stress, enz.

De oorkaarstherapie wordt gecombineerd met een oormassage vermits de oorschelp reflexpunten bevat.

Het is een pijnloze behandeling die tot de volksgeneeskunde wordt gerekend. 

De kostprijs van de gebruikte oorkaarsen is in de consultprijs inbegrepen.