Aromatherapie

Aromatherapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische olien. Deze olieën worden gebruikt voor de behandeling en het in evenwicht brengen van het denken, het lichaam en de geest.

Aromatherapie kent een groot scala van toepassingen en behandelmethoden. Aromatherapie kan bv. prima ingezet worden bij klachten t.h.v. het ademhalingsstelsel maar kan eveneens gebruikt worden bij huidaandoeningen en bij een overbelaste geest om maar enkele toepassingen te noemen.
Behandeling kan plaats vinden door middel van inhalatie, baden, het gebruik van compressen, crèmes en zalven, enz.  Maar de effecten zijn het duurzaamst als de olieën d.m.v. massage op de huid worden aangebracht. De olieën worden zo via de huid in de bloedbaan opgenomen en blijven zo uren in het lichaam aanwezig voor ze via de longen, de huid en de urine weer worden uitgescheiden. Aromatherapie is dan ook een geneeswijze waarbij massage een belangrijke plaats inneemt, en waarbij de diepgaande fysiologische effecten van de lichamelijke aanraking op krachtige manier gecombineerd worden met de psychologische werking van de etherische olieën.

Het zal wel de meest aangename weg naar gezondheid en welzijn zijn die er bestaat. Aromatherapie ruikt lekker, is therapeutisch goed onderbouwd en is een heerlijke ervaring.

Als aromatherapie met inzicht, aandacht en kennis van zaken wordt toegepast, kan ze een goed alternatief zijn voor meer gangbare behandelingen of in ieder geval een goede aanvulling daarop. Het kan worden gebruikt voor allerhande kwaaltjes en voor iedereen. E.O. behandelen namelijk de hele mens en niet alleen de specifieke symptomen.

Aromatherapie behandelingen veroorzaken geen stress in ons gestel, passen zich aan aan onze zwakke en sterke kanten en bevorderen ontspanning en een goede gezondheid. 

Het voortdurend toenemende aantal allergische reacties op, en de negatieve bijwerkingen en afhankelijkheid van synthetische geneesmiddelen, is voldoende reden om te zien naar een natuurlijke behandelwijze waarvan aromatherapie er een zeer waardevolle is.

Meer info over het gebruik van aromatherapie bij verkoudheden en een aantal onmiddellijk toepasbare recepten vindt u via onderstaande link. Klik op “Meer lezen over” om het volledige artikel te kunnen lezen.