Voedselintoleranties

Sommige mensen eten supergezond. Ze laten bewust voeding weg uit hun eetpatroon waarvan ze weten dat ze er niet goed op reageren en voelen zich ondanks alles nog steeds altijd moe.

In dat geval is het een goed idee om misschien eens te gaan kijken of er geen voedselintoleranties in het spel zijn.

Er is een groot verschil tussen een voedselallergie (wat meestal niet onopgemerkt voorbij gaat : jeuk, opgezwollen plekken tot zelfs ademnood) en een voedselintolerantie.

Een voedselintolerantie wordt meestal niet zo dadelijk opgemerkt maar kan grote gevolgen hebben voor je algehele gezondheid.

Vaak is er een verband tussen de voedselintolerantie en een slechte darmfunctie.

Vandaar dat we op de praktijk steeds op beide fronten zullen werken aan de hand van een bloedtest waarbij we IgG-antilichamen testen op de meest voorkomende voeding en een stoelgangsonderzoek om in kaart te brengen hoe goed je darmen nog in staat zijn om voeding te verteren en dus tot je lichaam te nemen.
We werken hiervoor samen met verschillende artsen maar ook je eigen huisarts kan op ons aanwijzen deze testen laten verrichten.

Zodra deze testen binnen zijn werken we een eetpatroon uit dat bij jouw lichaam aansluit.

De meeste voorkomende intolerantie is een glutenintolerantie. Meer hierover vind je op onderstaande blog. Om de blog volledig te kunnen lezen, klik op “Meer lezen over”.


Vaak zetten we ook fytotherapeutische middelen en enzymen in om je darmfunctie te verbeteren.

Indien hier niet aan gewerkt wordt kan dit nl. de oorzaak zijn van het ontstaan van auto-immuunziekten zoals bv. lupus.

Meer info over het belang van een gezonde darm vind je in onderstaande blog. Om de blog volledig te kunnen lezen, klik op “Meer lezen over”.