Voedingsadvies en voedingstherapie

In de natuurgeneeskunde vertrekt men vanuit het standpunt dat geen enkele therapie een blijvend resultaat kan opleveren als het voedingspatroon niet is aangepast. Ook de levenswijze is van zeer groot belang. De patiënt moet beseffen dat een ziekte vaak in stand wordt gehouden door een verkeerde voeding en levenswijze. 

De meeste patiënten weten dat hun voedingspatroon niet goed is maar patiënten zijn meestal verrast als we het over de juiste voedselcombinaties en het juiste zuur/base evenwicht hebben.

Hoewel het verband tussen voeding en gezondheid als vanzelfsprekend wordt beschouwd, zien heel velen het verband niet tussen de ziekte waaraan ze lijden en de verkeerde voeding die ze jarenlang hebben gebruikt.

Het organisme probeert uit een slechte voeding de nodige bestanddelen te halen maar het kost enorm veel energie en laat vreselijk veel afvalstoffen achter.

Je bent wat je eet… Het is een gezegde dat misschien wel letterlijker kan worden genomen dan we denken. Wat we eten wordt werkelijk een deel van onszelf. Voedsel bevat de bouwstenen voor ons lichaam : water, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen verzekeren onze groei en het onderhoud van onze lichaamsweefsels. Ze zijn tevens van essentieel belang voor het goed functioneren van onze cellen. Bovendien staat het bijna zo goed als vast dat onze emoties en gedachten ook beïnvloed kunnen worden door een aantal biochemische reacties binnenin onze hersenen waarvoor de juiste voedingsstoffen nodig zijn. In dit opzicht is de invloed die onze voedselkeuze maakt op ons lichamelijk en geestelijk welzijn niet te onderschatten.

“Laat uw voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voedsel”. Deze beroemde woorden van Hypocrates, de vader van de geneeskunde, herinneren ons eraan dat in het verleden voeding en medicatie nauwer met elkaar verbonden waren dan vandaag het geval is.  Als gezondheidstherapeut helpen we je deze verbinding terug te vinden en leren we je welke voeding in jouw specifieke situatie meest aangeraden is omwille van de bio-energetische kracht en de inhoudsstoffen.

Een gezonde voeding biedt een groot aantal voordelen. Het biedt het organisme alles aan wat het nodig heeft om goed te functioneren, het maakt op een gemakkelijke manier de energie vrij en heeft een opbouwende en reinigende werking. 

Voeding is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid. Wie niet bereid is om de juiste voeding tot zich te nemen, kan niet verwachten dat zijn/haar lichaam hem/haar beloont met energie. Hippocrates, de grondlegger van de geschiedenis leerde het ons al : ‘Laat je voedsel je medicijn zijn.”

Wat niet wil zeggen dat gezonde voeding alle problemen kan oplossen maar het is wel een zeer belangrijke factor. Gezonde voeding hoeft niet altijd duur of tijdrovend te zijn en is dus bereikbaar voor ieders budget en mogelijkheden.

Als gezondheidstherapeut werken wij steeds volgens de goede voedselcombinaties en het juiste zuur/base evenwicht. Door deze twee regels toe te passen zorgt u voor een betere vertering en de juiste toevoer van niet-verzurende voeding wat uw gezondheid zeker ten goede zal komen.

Vaak hoor ik op de praktijk de volgende opmerkingen :

  • Gezond koken, dat kan ik niet betalen.  Fruit en groenten, zijn wel duur!
  • Elke dag een verse maaltijd, daar heb ik geen tijd voor hoor.  Je zit direct uren in de keuken!
  • Ik heb voedselintoleranties, dus voor mij is het heel moeilijk om evenwichtig te eten.
  • Ik ben totaal geen keukenprinses dus mijn inspiratie is vaak zoek.

Samen met mijn collega, Ingrid van Equilibrium-advies ga ik de uitdaging aan :

Wij helpen jullie on-line om een ganse maand zeer gevarieerd en smakelijk te koken volgens de goede voedselcombinaties en het juiste zuur/base-evenwicht, met een bescheiden budget en in een minimale werktijd en dit bovendien volledig gluten- en lactosevrij!

Voor slechts 1 euro per dag krijg je elke dag een recept van een gezond ontbijt, heerlijke lunch en smakelijk diner uitgeschreven. Bovendien krijgt je een wekelijkse boodschappenlijst zodat je je niet te veel naar de winkel dient te verplaatsen.

Ingrid is er bovendien in geslaagd om 365 ontbijten, 365 lunches en 365 diners te ontwikkelen we eten dus het ganse jaar door nooit hetzelfde!

Wil je graag toegang krijgen tot dit concept, gelieve mij te contacteren via info@adosa.be en ik geef je graag vrijblijvend wat meer info.

Wil je al vast een voorsmaakje van enkele van onze lekkere, gezonde recepten, kijk dan even hier : https://adosa.be/recepten/

Soms heb je ondanks het toepassen van de goede voedselcombinatie en het juist zuur/base evenwicht toch nog verteringsproblemen. Misschien heb je wel onopgemerkte voedselintoleranties. Meer info hierover vind je hier. Klik op “Meer lezen over” om het volledige artikel te kunnen lezen.

Meer info over gezonde voeding vindt u ook op de blogs “Voedselcombinaties”, “Laat je voeding je medicijn zijn” en “Je bent wat je eet”. Klik op “Meer lezen over” indien u het volledige artikel wil lezen.

Sommige patiënten volgen op onze aanwijzing tijdelijk een koolhydraat-arm dieetplan. Meer info over wat koolhydraten zijn en hoe je koolhydraat-arm kan ontbijten kan je in het volgende artikel lezen. Klik op “Meer lezen over” om het volledige artikel te lezen.

Patiënten die op onze aanwijzing de LIPOLIP kuur volgen vinden hier meer info. Klik op “Meer lezen over” om het volledige artikel te kunnen lezen.