Weggevertje maart

Nu we stilaan de lente in het land voelen komen, kunnen we ons terug volop te goed doen aan lekkere sapjes met alles wat de natuur ons biedt.

Ik geef jullie hierbij graag enkele recepten van heerlijke vruchtensappen.

Verfrissende gezonde cocktail

100 gr bosbessen

¼ honingmeloen

Een paar trosje witte druiven

4 blaadjes munt

Schil de meloen, verwijder de pitten en verdeel hem in grove stukken.   Haal de grotere pitten uit de druiven.   Doe de muntblaadjes en bosbessen erbij en blenden maar.   Gebruik een takje munt als garnering en geniet van je verfrissende gezonde cocktail.

Tropische cocktail

¼ ananas

½ appel

1 dl sinaasappelsap

½ banaan

1 dl kokosmelk.

Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd hem in stukjes.  Schil de appel en verwijder het klokhuis.  Schil de banaan en snijd deze in stukken.  Voeg alle fruit samen met de kokosmelk en blend.   Geniet van deze heerlijke tropische cocktail.

Verfrissende mangolimonade

1 mango

½ (biologische) citroen

Spuitwater

Fijngestampt ijs

Schil de mango, halveer hem, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukken.

Was de citroen en snij deze met schil in plakken.  Doe alles in de blender.   Voeg het spuitwater en het ijs toe en geniet van deze verfrissende mangolimonade.

Nectarinedrank

1 dl nectarinesap

1/2 dl sinaasappelsap

1 eetlepel citroensap

3 eetlepels fijngehakt ijs

bruiswater

Maak van de nectarine, sinaasappel en citroen sap. Schenk de sappen in een blender, voeg het fijngehakte ijs toe en laat de machine even draaien. Schenk in een groot glas, voeg er een scheut bruiswater aan toe en garneer met een schijfje sinaasappelsap of nectarine. Genieten maar!

Ananas-kiwidrank

1 1/2 dl ananassap

1/2 dl kiwisap

1 eetlepel citroensap

enkele ijsblokjes

Maak sap van ananas, kiwi en citroen. Schenk de afgemeten hoeveelheden in een hoog glas. Voeg enkele ijsblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Steek eventueel een rietje in het glas en garneer de drank met een schijfje ananas. En genieten maar!