Bachbloesems

Door sandra op 7 september, 2012 – 12:30

Bachbloesems :

een zachte maar doeltreffende manier om je emotionele evenwicht te bewaren en/of herstellen.

Ben je angstig?

Heb je een gebrek aan zelfvertrouwen?

Voel je je wat depressief?

Kan je niet goed slapen door malende gedachten?

Ben je emotioneel volledig uitgeput? Slaag je er niet in om het verleden los te laten?

Ben je overbezorgd?

Kan je niet kiezen?

Slaag je er niet in om “neen” te zeggen terwijl je dit wel zou willen?

Verlies je snel je geduld?

In al deze gevallen en nog heel wat andere situaties kunnen Bachbloesems je helpen.

WAT ZIJN BACHBLOESEMS?

Bachbloesems zijn aftreksels van bloemen en planten, struiken en bomen met uitzondering van Rock Water en werden ontdekt en op punt gesteld door Dr. Eduard Bach, een arts-bacterioloog, die begin vorige eeuw een bloeiende praktijk had in Wales.

Zo ontdekte hij dat sommige planten een gunstig effect hebben op bepaalde gemoedstoestanden en emoties

Er zijn 38 verschillende Bachbloesems met elk hun eigen specifieke werking.

WERKING VAN BACHBLOESEMS

Bachbloesems hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken.
Negatieve emoties worden dus niet onderdrukt maar ten goede omgebogen zoals bijvoorbeeld faalangst in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust.

Dokter Bach ging er vanuit dat onze gemoedstoestand invloed heeft op onze gezondheid en dat in vele gevallen ziektes veroorzaakt worden door deze gemoedstoestand.

De aftreksels die de dokter gebruikte bleken invloed te hebben op onze emoties en op die manier genezend te werken.

Bachbloesems zijn een dankbaar middel om ons in al onze emotionele toestanden te ondersteunen. Bachbloesems werken niet door fysieke of biochemische actie zoals farmaceutische medicijnen, kruidenremedies of voedingssupplementen doen. Hun werking ligt in eerste instantie op het psychische vlak.

De Bachbloesems zijn 100 % natuurlijk en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Ze zijn totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet over doseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of een andere behandelingsvorm, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.

De 38 Bachbloesems worden onderverdeeld in 7 groepen.

1. Angst

2. Onzekerheid

3. Onvoldoende belangstelling voor het hier en nu

4. Eenzaamheid

5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën van buitenaf

6. Moedeloosheid en wanhoop

7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

De Bachbloesemtherapeut zal aan de hand van een bevraging de voor u geschikte mengeling samenstellen van die 6 à max. 7 Bachbloesems die voor uw specifieke problematiek het meest geschikt zijn.

Bij het kiezen van de juiste bloesems is een gedegen kennis van de werkingskracht van de bloesems nodig. Laat u hierbij dan ook adviseren om de kans op slagen te vergroten.

De meest gekende en algemeen gebruikte Bachbloesemremedie is wellicht de “Rescue” remedie, een samenstelling van verschillende bloesems die zoal de naam het zelf al aangeeft kan gebruikt worden als “eerste hulp” remedie in tal van emotionele toestanden. Dit is dan ook de enige Bachbloesem die iedereen dadelijk kan toepassen zonder kennis van zaken.

De Bachbloesems zijn een dankbaar middel om ingezet te worden bij het terug in evenwicht brengen van ons emotionele welzijn.

Zeker de moeite van het proberen waard!