Rodebietsoep

Printvriendelijke versie

Rodebietsoep (voor 4 personen)

2 el kokosolieRodebietsoep
1 ui
1 handje bladpeterselie
2 selderijstengels
1 prei
0,5 rode paprika
1 wortel
1 rode biet
1l groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 blik tomatenpuree
2 teentjes knoflook
verse dille
nootmuskaat
0,5 potje zure room
peper en zout
nootmuskaat

• Snij de uien fijn
• Snij de bladpeterselie in stukjes
• Snij de selder, prei, paprika en wortel in stukken
• Schil de rode biet en snij in stukken
• Snij de knoflook in stukjes
• Bak de uien en peterselie enkel minuten in de olie
• Voeg selder, prei, paprika en wortel toe en laat zacht worden
• Laat de blokjes biet even meestoven en giet er de bouillon over
• Voeg de laurier en knoflook, tomatenpuree en dille toe
• Laat 30 min zachtjes koken en kruid met nootmuskaat
• Laat de soep 1u trekken
• Mix ze en doe ze door de zeef
• Serveer de soep met in elk bord een theelepel zure room