Ratatouille

Printvriendelijke versie

Ratatouille (voor 4 personen)

1 courgetteRatatouille
250 gr champignons
1 rode paprika
1 grote ui
2 teentjes knoflook
6 vleestomaten
1 el. olijfolie
2 laurierblaadjes
½ el. bouillonpoeder

• Was de courgette en snijd hem in plakjes
• Veeg de champignons schoon, verwijder het onderste deel van de steeltjes en halveer ze
• Was de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in reepjes
• Pel de ui en snijd hem in ringen
• Pel en halveer de knoflookteentjes
• Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in grove stukken
• Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur
• Fruit de uiringen 2-3 minuten
• Voeg de rest van de groenten toe
• Voeg laurier en bouillonpoeder toe en laat de ratatouille nog 50 min op een laag vuur staan.

Kan gecombineerd worden met bv. rijst, quinoa