Salade niçoise

Printvriendelijke versie

Salade niçoise (voor 4 personen)

400 gr gemengde slasalade nicoise
1 ui (bij voorkeur rode)
100 gr groene boontjes
1 komkommmer
2 tomaten
200 gr tonijn (vers of uit blik in eigen nat)
8 ansjovis (vers of uit blik)
enkele kappertjes
16 zwarte olijven
4 eieren
1 citroen
olijfolie
wijnazijn
versgemalen peper

• Kook de eieren hard en laat ze afkoelen
• Kook de boontjes beetgaar en laat ze afkoelen
• Was en droog de sla, komkommer en tomaten
• Snij de komkommer in plakjes, de tomaten in partjes en de ui in fijne ringen
• Laat de tonijn en de ansjovis uitleggen indien u blik gebruikte
• Breek de tonijn in stukken en voeg wat citroensap toe aan de vis
• Doe de sla, komkommer, tomaten, olijven in een grote kom
• Voeg naar smaak olijfolie, azijn en peper toe
• Voeg de tonijn, ansjovis en enkel kappertjes toe
• Garneer tot slot met de hardgekookte eieren en de uiringen