Feestelijke roomsoep

Printvriendelijke versie

Feestelijke roomsoep (voor 4 personen)

Feestelijke roomsoep1 prei
1 venkelknol
1 stengel bleekselderij
1 wortel
1 sjalotje
1 el. plantaardige olie
1 liter groentebouillon
1 mespuntje saffraan
3 takjes verse tijm
1,25 dl sojaroom

• Maak de groenten schoon
• Snijd de prei en venkel in kleine stukjes
• Snijd de bleekselderij en wortel in dunne schijfjes
• Pel en snipper het sjalotje
• Verhit de olie in een grote pan en bak de groenten hierin 2-3 minuten op laag vuur
• Voeg de groentebouillon, saffraan en tijm toe
• Breng het mengsel aan de kook en laat het 5-10 minuten zachtjes doorkoken
• Verwijder vlak voor het serveren de tijm en roer de sojaroom door de soep
• Houdt u van een gladde soep, pureer ze dan in een keukenmachine voor het toevoegen van de sojaroom